Klik sini untuk membeli Buku dan VCD Keadilan terbaru !
Faisal Mustaffa's Facebook profile


Bangkitlah Kaum Buruh & Petani
Menentang Ekstremis & Hipokrits!


~ faisal mustaffa online ~


 

Saturday, June 28, 2008

Lagu-lagu Meriahkan SEPITidak dapat dinafikan lagu dan irama menjadikan sesebuah filem itu lebih memberi makna dapat memberi penghayatan yang lebih bersama skrip yang mantap.

Terdapat 15 lagu dipilih untuk dimainkan di dalam filem ini. Lagu-lagu tersebut bukan hanya pernah dirakamkan malah ada juga dicipta khusus uNtuk filem ini.

Lagu-lagu baru yang dicipta untuk SEPI adalah hasil ciptaan komposer tempatan yang dinyanyikan oleh artis-artis seperti Pacai (Jatuh Cinta), Nora (Oh! Asmara - versi dialog), CRUSH! (Senyum Indah), Nieyl (Kita), Zaf & Lah VE Aku Bukan Untukmu) dan Hubuonen (Aku dan Bulan).

Nieyl dari program realiti TV Mentor diberi kepercayaan oleh Kye manakala penyanyi bersuara lunak Nora pula tampil dengan lagu berjudul "Oh! Asmara" hasil ciptaan sepenuhnya oleh Johan Nawawi. Uniknya, lagu ini turut menyelitkan petikan dialog daripada filem bagi menambah kelainan.

Lagu "Aku Bukan Untukmu" dinyanyikan oleh Lah dan Zaf sebenarnya pernah dinyanyikan oleh Rossa tetapi disusun semula dengan elemen R&B dan Acapella tanpa lari dari melodi asal.

Penyanyi berbakat dari seberang Gita Gutawa turut mewarnai filem ini dan juga album runut bunyi ini dengan lagi "Kembang Perawan" dan "Vocalizing". "Kembang Perawan" merupakan lagu ciptaan komposer terkenal Indonesia - Melly Goeslaw.

Usaha penggubahan lagu-lagu ini diberikan tanggunjawab kepada Sony BMG Music Entertainment sehingga membuat keputusan untu menerbitkan album runut bunyi SEPI.

Album tersebut memuatkan 15 buah lagu artis termasuk Yuni Shara, Jaclyn Victor, Imran Ajmain, Aliff Aziz, Didicazli dan ramai lagi.

Melengkapkan album runut bunyi ini ialah sebuah puisi dari Baizura Kahar berjudul "Puisi Sepi".

Tracklisting:

1. Senyum Indah - CRUSH!
2. Jatuh Cinta - Pacai
3. Aku Bukan Untukmu - Zaf & Lah
4. Sepi - Yuni Shara
5. Kembang Perawan - Gita Gutawa
6. Oh! Asmara (versi dialog) - Nora
7. Puisi Sepi - Baizura Kahar
8. Kita - Nieyl
9. Vocalizing - Gita Gutawa
10. Aku dan Bulan 0 Hubuonen
11. Sayang-sayang 0 Aliff Aziz
12. Cinta Tiada Akhirnya - Jaclyn Victor
13. Seribu Tahun - Imran Ajmain
14. Hilang - Diddy
15. Seribu Kenangan - Didicazli

SEPI dibintangi oleh Afdli Shauki, Nasha Aziz, Vanida Imran, Eja, Pierre Andre, Riezman Khuzaimi dan ramai lagi.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com