Klik sini untuk membeli Buku dan VCD Keadilan terbaru !
Faisal Mustaffa's Facebook profile


Bangkitlah Kaum Buruh & Petani
Menentang Ekstremis & Hipokrits!


~ faisal mustaffa online ~


 

Wednesday, May 30, 2007

Kamera Anwar Ibrahm hilang!


Posting yang baru aku matkan dalam blog ini mendapat banyak tindakbalas daripada pelbaga pihak; dari kaitangan Suara Keadila hinggalah golongan marhae yang melepak di Restoran Madin, Bangsar Utama setiap petang.

Terima kasih daun keladi.

Kamera RM14,000

Satu lagi yang membuat aku terkejut selain daripada kehilangan Zunar di Kongres yang baru lalu ialah kehilangan sebuah kamera video Sony berharga RM14,000.

Kamera tersebut dibeli sekitar September 2006 sebelum Kongres Nasional Tahunan Ketiga keADILan yang diadakan di Pulau Pinang.

Kamera itu dibeli oleh sdr Anwar Ibrahim untuk membuat satu projek wawancara eksklusif Anwar Ibrahim yang dirakamkan di kediaman sdr Khalid Ibrahim.

Mengikut sumber-sumber yang dperolehi (Mrs Zunar boleh cari sumbernya sendiri), Anwar Ibrahim memberikan tugasan untuk membeli sebuah kamera bagi tujuan penerangan dalam Parti kepada Khalid Jaafar (tahniah dapat merebut kembali jawatan Ali Majlis Pimpinan Tertinggi Parti).

Projek asal kamera it dibeli adalah untuk menjalakan Anwar Ibrahm TV. Tetapi, projek tersebut tidak dapat diteruskan.

Atas usaha Biro Penerangan, terhasillah sekurang-kurangnya satu wawancara ekslusif bersama Awar Ibrahim yang dipanggl "Hati ke Hati" . Ianya dirakamkan di kediaman sdr Khalid Ibrahim.

Itulah kali pertama kamera tersebut digunakan. Oleh kerana projek vcd itu usaha Biro Penerangan, Khalid serahkan kepada Ketua Penerangan dan diberikan tanggungjawab kepada Editor Suara Keadilan untuk mengasilkan projek rakaman tersebut.

(Kanan Gambar Ketua Penerangan Parti)


Itulah kali terakhir iro Penerangan melihat kamera tersebut.

Bagi merealisasikan projek online TV yang dirancangkan lebih awal, Anwar Ibrahim Club mewujudkan blog Anwar Ibrahim yang banyak mengemaskini program-program Anwar Ibrahim seluruh negara da mereka memerlukan sebuah kamera yang mampu untuk menghasilkan keputusan yang menarik. Tetapi, emel yang dikirimkan kepada Zunar tidak dilayan.

Sejak September juga Suara Keadilan yang menerbitkan tabloid mereka dua kai sebulan tidak menggunakan kamera yang berharga R14,000 itu.

Jadi di manaka kamera itu kini? Mengapakah Zunar tidak membalas e-mel?

Misteri ini mesti diselesaikan.

Siapakah yang mencurinya? Mengikut Hudud, bagi sesiapa yang mencuri kudunglah tangannya.

Beberapa nota kaki: Anwar Ibrahim Club tidak mendapat gaji R4000. Blogger ini menulis tidak mendapat RM4,000. Wartawan Suara Keadilan tidak diperuntukkan laptop. Gaji mereka tidak mencecah RM4,000.

10 Comments:

At 11:55 pm, Anonymous Anonymous said...

Politik Beradab

I read Amy’s entry on office politics, and I think I had purposely made meself an enemy (yang tak da kena-mengena dengan aku though, haha) this afternoon.

I was browsing through some blogs this noon, including some who have links to PKR, and I stumbled across this one chap’s poison-pen entry about my husband, ranting about my husband’s credibility as the Ketua Pengarang of Suara Keadilan, of which, on the surface sounded true but happen not without basis and reasons that only orang-orang dalaman sahaja yang tahu.

Jadi, apabila seseorang menulis sesuatu tanpa mengetahui hujung-pangkalnya, butir-butirnya bunyi seperti busuk, hanyir dan sangat bodoh sekali. He definitely was humiliating himself infront of Abang’s comrades, IF any of Abang’s friends read his blog la eventhough he's apparently quite an active character in any conventions and meetings and gatherings.

Macam seolah-olah dia dibayar to jatuhkan Abang oleh budak hingusan yang lain, yang aku rasa aku tahu siapa dia.

Abang just mockingly laughed at the post. Dia kata, ish budak ni sapa yang percaya cakap dia, lain la kalau post ni keluar kat blog Tian ke, Anwar sendiri ke. Dah la merata-rata dia kena hambur, buat kerja selalu tak betul. Lagi nak komen orang punya kerja. Ni sengaja cari pasal supaya dapat kerja agaknya sebab orang-orang besar that he’s been working with semua dah tak da post dalam PKR.

And Abang made me promise not to link it or even to post any comment on it.

I said I would not link the entry, but just kept quiet about the commenting part.

Abang’s always a peacemaker. Tak suka nak “gocoh”. Where as aku, dah la sebagai seorang isteri, takkan nak biarkan si suami dituduh sembarangan??? Ish, I don’t think I married Abang to just sit still and numb about lies being tossed at his way.

And so, I dropped a comment. A very long one at that. No, there wasn’t any harsh words, just some kenyataan pedas je. Like,

"En. F, saudara sebagai BEKAS journalist, seharusnya lebih tegar dan tahu tentang prinsip TRUE JOURNALISM yang mengkehendaki anda mengesahkan berita ini sebelum menyiarkan.

And you even got the name (of Abang’s staff) in the entry wrong, to prove a point.”

I'm really riled up and bengang sebab budak macam ni lah yang jadi ahli exco tah hapa-apa badan. Pembawa fitnah betul. Ada sakit A.D.D agaknya… Attention Deficit Disorder.

He just needs love. But don’t think he deserves any.

Oh I REALLY hope to meet him at today's function at the Chinese Assembly Hall. Nak tengok sendiri dia sedar ke tak yang dia sebenarnya tidaklah disukai ramai sangat.

 
At 1:30 am, Blogger che'GuBard said...

kemera RM14,000 ? erm model apa ? kenapa sampai rm14,000 kan boleh usaha cari model sama atau sekurang kurangnya model lain tapi keupayaan sama dengan harga yang lebih murah.... erm sapa jadi tukang beli ? hehehe

achai.... TST kau dan aku pun tahu.... cuma achai cuma kenapa ketika kita boleh berbisik kita melaung....???

apapun rock and roll achai ku....

cuba hantar profail hang dengan group NGO's muda nanti aku jemput hang ke korea.... kita raikan winter sonata.....

ingat ketika kita boleh berbisik kenapa kita perlu melaung......

 
At 12:13 pm, Anonymous Anonymous said...

Kalau mencuri boleh dihukum kudung tangan apakah hukumnya plak untuk orang yang membuat fitnah dan membuat cerite palsu ????? Ingin tahu je?

 
At 12:45 pm, Blogger Unknown said...

Assalamualaikum to all my readers

Hits to my blog has increased tremendously these few days.

Despite all the criticism and bad writing, I still receive an anonymous ovation. Thank you.

This 'wife defendng husband' case reminds me of Anwar-Azizah few years back.

I imagine: Zunar got sacked from Suara Keadilan (or asked to leave and become a cartoonist) and his wife fight for her husband's dignity.

Mrs Zunar got the support and became the new editor of Suara Keadilan.

She will report news,edit, doing graphics and layout of the paper and of course marketing, circulating and collecting payments.

She will also take photos herself because she believes in TRUE JOURNALISM and non-plagiarise news.

For all viewers, allow me t list all ex-colleagues that has left during Zunar's rule:

1. Hasmi Hashim
2. Abdul Razak Ismail
3. Umar Tan- he stays part-time only because of his loyalty to Tian.
4. Faisal Mustaffa (yeah, that's me)
5. Rahimi Othman
6. Saodah Ismail
7. Helme Hanafi (with effect from today)

Mrs Zunar can ask each and everyone (except Tan) and as them why they left and would rather jobless.

I can reveil all cases...but that will humiliate some people, especially to someone ou love.

PS: KAMERA MASIH BELUM JUMPA!!

 
At 12:15 am, Anonymous Anonymous said...

sedikit pembetulan daripada entri sdr faisal.

Anwaribrahimblog.com terlahir bukan inisiatif Anwar Ibrahim Club (AIC), tetapi inisiatif Khalid Jaafar & Sdr Rastom dibantu oleh seorg penyelenggara.tetapi AIC banyak membantu di dalam liputan aktiviti DSAI dlm beberapa aktiviti sekitar semenanjung Malaysia.
sekadar membetulkan sekelumit fakta sahaja.tumpang lalu ya!

 
At 12:33 am, Anonymous Anonymous said...

Sorry Faisal, but was there some side snide swipe at Dr. Wan Azizah above?

 
At 3:32 am, Anonymous Anonymous said...

Saudara,

Tolong jangan babitkan pihak lain dalam hal ini. Kasihanilah mereka.Mereka tidak terlibat dalam pemasalahan ini.Ini antara you and Zunar. Jangan kaitkan mereka yang tidak bersalah seolah-seolah merekalah yang menyuruh saudara membuat kecoh. Selesaikan masalah ini dengan baik. Tak baik kita laga-lagakan orang.

 
At 10:49 am, Anonymous Anonymous said...

orang berlagak selalu rugi.. tuduh orang sana sini.. tak baik! ala RM 14 000, minta la member2 tong-tong beli. Duit Anwar banyak! boleh beli made in Cina jer..

Ko gaduh dengan zunar gaduh la! kecoh la angkatan muda nie.. aku nak baca posting berilmu dari ko! bukan posting mama juwie macam ni!

Berjuang untuk pekerja konon, demi keadilan konon, patutlah amk boleh bungkus kalau macam ni la lagak ahli-ahlinya...

Korang nie macam skinhead, cakap berdegar-degar macam pejuang tapi hasilnya sampah sarap. Insaflah, design blog cantik2 tak guna kalau tak faham erti perjuangan...

 
At 4:09 pm, Anonymous Anonymous said...

Saudara,
Baru-baru ini Samy didapati meniru sajak orang lain sebagai hadiah kepada Adoilah Bodohwi...

Samy kan sama mukanya dengan Zunar??? kah kah kah kah....

Zoological garden
U are one of the species inside
Never criticize Nalla and KJ
And three of you are one kind
Rest assure WILL NOT be respected

 
At 2:05 pm, Blogger yanmaneee said...

hermes belt
michael kors outlet
nike cortez women
vans shoes
nike vapormax
nike cortez
golden gooses outlet
adidas yeezy
yeezy
michael kors purses

 

Post a Comment

<< Home

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com